Ekonomi

Embraer dar gövdeli jet pazarına girmeyi düşünüyor

Brezilyalı uçak üreticisi Embraer, sektör liderleri Boeing ve Airbus’a yeni bir rakip getirebilecek yeni bir dar gövdeli jet geliştirme potansiyelini araştırıyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar Wall Street Journal’a, Embraer’in yeni nesil dar gövdeli bir uçak yaratmak için teknolojik ve üretim yeteneklerini doğrulayan şirket içi çalışmaları tamamladığını ve şirketin bu pazar segmentine ilk adımını attığını açıkladı.

Embraer bu bulgularla ilgili herhangi bir resmi yorum yapmamış olsa da, şirketin planlamanın erken aşamalarında olduğu bildiriliyor. Şirket, muhtemel jetin taşıma kapasitesi ve menzili gibi temel hususları değerlendiriyor. Yeni jet modellerinin geliştirilmesi maliyetli ve zaman alan bir süreç olup, ürünün piyasaya sürülebilmesi için genellikle milyarlarca dolar ve birkaç yıl gerekmektedir.

Embraer’in meydan okuyacağı pazar liderlerinden biri olan Boeing, daha önce yeni jetlerin geliştirilmesinden ziyade finansal istikrara odaklandığını belirtmişti. Şirketin 2024 yılı sonunda emekli olması beklenen CEO’su Dave Calhoun, Boeing’in itibarını ve mali durumunu etkileyen güvenlik sorunları da dahil olmak üzere önemli krizlerin ardından ihtiyatlı uzun vadeli karar almanın önemini vurguladı.

Calhoun, bu tür büyük ölçekli projelerdeki yanlış adımların maliyetli sonuçlarına atıfta bulunarak, büyük yeni uçak geliştirmenin içerdiği yüksek risklerin altını çizdi. Calhoun’un kazanç sonrası yapılan bir görüşme sırasında yaptığı yorumlar, Embraer’in karmaşık jet geliştirme programlarını yürütme konusunda geniş deneyime sahip köklü oyuncuların hakim olduğu bir pazar segmentine girerken karşılaşacağı zorlukları yansıtıyor.

Dünyanın en büyük üçüncü jet üreticisi olan ve özellikle bölgesel ve iş jetleriyle tanınan Embraer’in dar gövdeli bir jet modelini değerlendirmesi, küresel havacılık ve uzay endüstrisindeki konumuna ilişkin stratejik bir değerlendirmeyi temsil ediyor. Bununla birlikte, kesin bir karar verilmemiş olmakla birlikte, havacılık camiası Embraer’in dar gövdeli jet pazarına potansiyel genişlemesine ilişkin daha fazla açıklama yapmasını bekliyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-bahcelievler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu