Teknoloji

Trendyol Ukrayna’da Hizmet Verecek

Trendyol, hizmet verdiği ülkeler arasına Ukrayna’yı da dahil etmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili resmi temaslar kuruldu.

Trendyol, savaş nedeniyle zor bir dönemden geçen Ukrayna için harekete geçti. Ülkede hizmet vermek isteyen Trendyol, girişimlerine önemli bir adım attı. Yurt dışına açılımı ile Azerbaycan ve Almanya gibi birçok ülkede hizmet veren Trendyol, kısa süre içerisinde yurt içinde de faaliyetlerine başlayacak. Geçtiğimiz gün Ukrayna’daki temsilcilerle görüşmeler yapan Trendyol yönetimi, bu toplantılardan olumlu sonuçlar aldı. Açıklamada Trendyol yatırımının Ukrayna’da olumlu karşılandığı belirtildi.

Trendyol Ukrayna’da Hizmet Verecek

Ukrayna’da Trendyol Zirvesi

Trendyol’un Ukrayna yatırımında en değerli zirveler önceki gün gerçekleşti. Zirvede Trendyol Küme Lideri Çağlayan Çetin, Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Alexander Kamyshin yer aldı. Toplantının ardından Ukrayna basınında da konuyla ilgili ayrıntılara yer verilirken, Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko’nun Trendyol yatırımına ilişkin değerlendirmesi de haberde yer aldı. Svrydenko: “Türk şirketlerinin savaşın bitmesini beklemeden Ukrayna’ya yatırım yapmaya hazırlanmasını önemli buluyorum. Bu ilgi, savaş zamanında patlama yaşayan yüksek teknoloji sektörünün ve savunma sanayinin ötesine uzanıyor. Lojistik ve pazar alanında da ihracata yönelik işbirliklerine yoğun ilgi var. İşbirliğimizi geliştirmenin ve daha güçlü ekonomik bağlar kurmanın yollarını değerlendirdik. Artan ticaretin ülkelerimizi birbirine yakınlaştıracağına inanıyorum.” diyerek Trendyol yatırımına vurgu yaptı. Yatırımın Türkiye-Ukrayna ilişkileri açısından da değerli olacağı düşünülüyor.

Polonya Deposu Kullanılacak

Trendyol’un yurt içindeki faaliyetlerinde işini kolaylaştıracak bir detay da var. Öyle ki Polonya’da kullanımda olan 3 milyon stok kapasiteli depo, Ukrayna bölgesine de hizmet verecek. Ülkede hizmete girmesiyle birlikte lojistik yatırımları ve planlamaları da yapılacak.

maltepe-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu